Start ditt eventyr – flytt til Nordreisa

Nordreisa ligger unikt til i det arktiske landskapet blant høye fjell og dype fjorder midt mellom byene Alta og Tromsø i Nord-Norge.

Det er rundt 5000 innbyggere i kommunen som er formet av møtet mellom tre kulturer: norsk, samisk og kvensk. Nordreisa er en av Norges største kommuner i areal (3423 km2) og hver innbygger har god plass .

Her bor man nært naturen, også om man bor midt i det urbane kommunesenteret, Storslett, hvor handelsstanden tilbyr det aller meste man trenger. Vi har gode restauranttilbud, kaffebar, treningssentre, kino, svømmehall, bakeri og mange ulike butikker. I tillegg har vi et sterkt kulturtilbud med aktiviteter for enhver smak: vi har festivaler, marked, teater, konferanser, konserter. Og vi har over 100 forskjellige aktive lag og foreninger. Vil du oppleve noe helt utenom det vanlige?

I Nordreisa er tilbud om: hvalsafari, dyphavsfiske, hundekjøring, nordlyssafari, scootersafari, toppturer både med ski og til fots, langrenn og elvebåtsafari i et spektakulært landskap.

Stillhet og ro men også råskap og kontraster former området. Du kommer nært naturen, den friske luften, de hyggelige menneskene. Det er noe helt unikt med å være på en plass som Nordreisa.

Visste du at:

  • 97% av Nordreisas innbyggere har tilgang på toppmoderne fiberløsning?
  • Laveste temperatur målt på offisiell værstasjon i området målte -23,7 grader og høyeste temperatur var 28,3 grader?
  • Nordreisa har egen flyplass (Sørkjosen) som har daglige avganger til Tromsø?
  • Det er lavere skatt og at man kan få nedskrevet opptil 25 000,- årlig av studielånet sitt ved å bo i Nordreisa? Det er fordi Nordreisa ligger i den såkalte tiltakssonen.
  • Kommunen årlig har et møte med innbyggerne sine for å få innspill på hvordan man kan øke trivselen?

Et nytt knutepunkt for spill og teknologi

Grip mulighetene

I råskapen og styrken som menneske og natur deler.
I det unike, formet av møter mellom kulturer, mellom mennesker og ideer.
I kontrastene.
Det handler om øynene som ser, om beina som tar sats, om hendende som griper mulighetene.
Er du en som satser?

- Av Nord-Troms Regionråd og Lise Brekmoe

Vil du jobbe i spillindustrien?

Nordreisa skal bli et blomstrende spillknutepunkt for både spillutdanning og spillstudioer. Changemaker Educations og Futuregames, en av verdens mest anerkjente spillutviklerskoler, åpner nå i Nordreisa i samarbeid med Halti Næringshage i landsbyen Storslett. Målet er å skape et nytt episenter for spillindustrien i Nord-Norge.

Spillindustrien vokser over hele verden og har sett en økning under pandemien. I nabolandene Sverige og Finland har mange spillstudioer påvirket det globale spillmarkedet. I Norge er det imidlertid mange spillere, men knapt noen spillstudioer – noe Nordreisa kommune og Halti Næringshage i samarbeid med den svenske skolen Changemaker Educations og deres Futuregames nå håper å endre.

 

«Vi har en unik posisjon til å etablere et helt nytt spillknutepunkt i Norge, akkurat her i Nordreisa,» forklarer Marius Johansen, Daglig leder Halti Næringshage. «Her kan du finne både forbindelser og verktøy for å begynne å bygge din egen karriere innen spill, mens du omgir deg med uberørt natur og frisk fjelluft.»

Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse.